Tarkat_pärskeet

opiskelu

Oppimateriaalit

Opiskelun ehdoton edellytys on tunneilla läsnäolo ja kurssikirjojen hankkiminen mahdollisimman pian kurssin alettua tai vaikka jo etukäteen. Muuten opiskelu on hankalaa. Monilla kursseilla käytetään digitaalisia kirjoja, joita voi ostaa useimmiten joko 6 kk tai 48 kk lisenssillä. Perinteisiä kirjoja voi hankkia aivan hyvin käytettynäkin.

Lukiolaisen tietokone

Lukiolaisen keskeinen työväline on oma, kannettava tietokone. Sen tulee olla mukana ja käytettävissä oppitunneilla. On tärkeää, että Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeistuksen lisäksi tietokone saadaan toimimaan langattomassa koeverkossa myös sen ollessa Abitti-käytössä. Lukiossa päättöjaksojen kokeet pidetään yleisesti Abitti-järjestelmällä langattomissa koeverkoissa. Alla olevasta linkistä löydät Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeita oikeanlaisen työvälineen hankkimiseen, jotta kannettava tietokone saadaan toimimaan Abitti-järjestelmässä. Näitä ohjeita noudattamalla opiskelijalla on lukioajan käytössään työväline, jolla hän voi osallistua myös ylioppilaskirjoituksiin.

https://www.abitti.fi/fi/ohjeet/abitti-yhteensopivat-tietokoneet/

Koulun kirjat ja lehdet

Luokissa ja muualla koulussa olevat kirjat ja lehdet ovat opiskelijoiden käytössä kouluaikana. Opiskelijat voivat lainata koulun materiaalia opintojaan varten opettajan kanssa sovitulla tavalla. Opiskelijan kannattaa hyödyntää Sampolan ja tietotorin

materiaaleja ja palveluja.

 

Materiaalimaksu

Jokaisessa Tampereen kaupungin ylläpitämässä lukiossa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilta kerätään materiaalimaksua 25 €. Se sisältää mm. KU1-kurssin materiaalit ja konseptipaperit lukion kokeisiin ja kirjoitelmiin. Tammerkosken lukiossa 1. vuosikurssin opiskelijat tekevät myös yhteisen taideretken, jota varten kerätään 15 € retkimaksu.

>> Avaa tästä lista lukuvuoden 2020 - 2021 oppimateriaaleista <<

Tammerkosken lukio

Sammonkatu 2,  33540 Tampere

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon