top of page
tamlukyltti

tietoa koulustamme

Tamlu on pieni maailmankaikkeus

Koulumme sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valoisat ja viihtyisät tilat on varustettu nykyaikaisella esitysteknologialla, joka vastaa esimerkiksi sähköistyvän ylioppilaskokeen asettamiin vaatimuksiin. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin myönteinen ja suvaitsevainen ilmapiiri. Tamluun on helppo tulla!

 

Tammerkosken lukiossa voit valita opintoja laajasta kurssivalikoimasta ja nauttia opiskelusta moderneissa, vasta remontoiduissa ja hyvin varustetuissa luokissa. Harva lukio voi luokkatilojen lisäksi tarjota mahdollisuuden näyttämön, kahvilan, auditorion, kuntosalin ja kaupungin sivukirjaston käyttöön.

 

Tamlussa on tarjolla yleislukion aineita ja halutessasi voit valita kursseja laajasta kuvataiteen ja käsityön tarjonnasta. Talossamme toimii yleislukio ja valtakunnallisen erityistehtävän saanut kuvataide ja design linja.

 

Tammerkosken lukio tarjoaa sinulle turvallisen ja tulevaisuuteen katsovan oppimisympäristön, jossa moni löytää samanhenkistä seuraa. Koetpa itsesi erityisen tavalliseksi tai tavattoman erityiseksi, Tamlussa sinun on hyvä olla. Sekä opiskelijoidemme että opettajiemme mielestä Tamlu on pieni maailmankaikkeus.

Tammerkosken lukion keskeisiä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus. Näiden lisäksi toimintaamme ohjaavat totuus, tasa-arvo, tulevaisuudenusko, joustavuus ja kohtuullisuus. Arvostamme tietoa ja sivistystä sekä taitoa, luovuutta ja kulttuurimyönteisyyttä.

 

Lukiossamme opiskelijoita rohkaistaan ja kannustetaan tekemään, kokemaan ja oppimaan yhdessä. Erilaiset lähtökohdat, taidot ja kyvyt nähdään voimavarana. Opiskelijat ottavat vastuuta omasta opiskelustaan, työympäristöstään ja itsestään kouluyhteisön jäseninä ja hyvän työilmapiirin rakentajina.

 

Suorituskeskeisyyden sijaan kannustamme opiskelijoita sinnikkyyteen: yritän, teen, osaan.

Aloituspaikkojen määrä

Yhteensä 205 aloituspaikkaa, joista 75 erityistehvän opiskelijoille. (Aloituspaikkojen määrä päivitetään lukuvuodeksi 2018-2019.)

Koulun kieliohjelma

A1 kielet: englanti, saksa, ranska (yhteistyössä Tampereen lyseon lukion kanssa)

B1 kieli: ruotsi

B2 kielet: saksa, ranska, latina (yhteistyössä Klassillisen lukion kanssa)

B3 kielet: saksa, ranska, espanja, venäjä, latina (yhteistyössä Klassillisen lukion kanssa) 

Tammerkosken lukion esittelyvideo

bottom of page